4 Pijlers

huisvesting

Huisvesting

hoefverzorging

Hoefverzorging

Wanneer we paarden op een meer natuurlijke wijze willen houden en huisvesten, dan is het belangrijk rekening te houden met de verschillende behoeften die deze diersoort van nature heeft. Omdat er nogal wat zaken zijn waar je tegenaan kunt lopen in de dagelijkse verzorging van een paard, pony of ezel hebben we deze behoeften uitgesplitst in vier zorgpijlers.

Wanneer je deze verschillende pijlers vervolgens afzonderlijk gaat bekijken ontdek je niet alleen dat er een enorme samenhang is tussen de verschillende onderwerpen, maar ook dat iedere pijler eigenlijk een scala aan onderwerpen bevat om over na te denken.

Op het moment dat paarden 24/7 buiten gaan verblijven – het uitgangspunt bij Paddock Paradise – dan is het zaak om altijd goed ruwvoer voorradig te hebben. Maar wat is goed ruwvoer en hoeveel moet je voeren?

Je wilt de bodem van de track verzwaren om zo een natuurlijke slijtage van de hoef te bevorderen. Hoefijzers, te invasief bekappen of teveel energierijk voedsel staan dit proces in de weg. Nog meer stof tot nadenken dus!

Kortom, bij het huisvesten van paarden zijn er een veelvoud van zaken van grote invloed op de keuzes die wij maken voor de dieren.

Meer weten over het natuurlijk houden van paarden of het aanleggen van een Paddock Paradise? Maak dan vandaag nog een afspraak met ons team!

Wilt u meer lezen over Paddock Paradise? Koop hier uw versie van het boek (binnenkort in onze webshop) of download onze richtlijnen!

Training

Training

dieet

Dieet