Welkom op onze cursuspagina!

 

Cursussen en opleidingen

In de verschillende cursussen die Paddock Paradise Nederland organiseert hanteren wij de principes ontwikkelt door Jaime Jackson, de bedenker van het Paddock Paradise huisvestingssysteem.

Jackson bestudeerde gedurende vier jaar verschillende kuddes wilde paarden in Noord Amerika en ontwikkelde op basis van zijn onderzoek gedurende vele jaren manieren om op meer natuurlijke wijze paarden te verzorgen. Zijn methodiek is ook wel bekend als “Natural Horse Care” of, NHC.

De cursussen worden verzorgd door Björn Rhebergen. Björn werkt sinds 2004 nauw samen met Jaime Jackson en verzorgt als eigenaar van Paddock Paradise Nederland sinds 2012 zelfstandig de opleiding tot Natuurlijk Hoefverzorger voor de AANHCP.

 

 

 

 

Algemene informatie cursusprogramma

  • I.v.m. de nodige theorie voorafgaand aan de praktijk van onze cursussen bestaat iedere volledige cursus uit twee dagen.
  • Het is niet mogelijk om Dag 2 van onze cursussen te volgen zonder deel te hebben genomen aan Dag 1.
  • Voor cursisten die meer verdieping zoeken in het bekappen van hoeven bieden wij de mogelijkheid om de 2e dag van deze cursus vaker te volgen. Prijs: €169
  • In overleg is privéles met diverse instructeurs in Nederland mogelijk.
  • Wil je het vak van hoefverzorger professioneel gaan uitoefenen dat raden wij je aan de opleiding tot Natuurlijk Hoefverzorger te volgen. Deze praktijkcursus wordt in Nederland gegeven en in Nederland hebben we de beschikking over twee instructeurs.

 

 

Cursus Natuurlijk Bekappen van Paarden

 

In deze cursus willen wij zoveel mogelijk vragen omtrent het verzorgen van de hoef proberen te beantwoorden. Ook besteden we in deze cursus aandacht aan het natuurlijk houden van paarden doormiddel van presentaties, demonstraties en het oefenen van praktische vaardigheden laten we je kennis maken met de grondbeginselen van het natuurlijk houden en bekappen van paarden. Met behulp van de nodige theorie leggen we uit hoe Natuurlijk ...

Cursus Paddock Paradise® & Huisvesting

In deze cursus laten we jou aan de hand van presentaties, demonstraties en het oefenen van praktische vaardigheden kennis maken met de grondbeginselen van het natuurlijk houden van paarden. Wanneer op de juiste wijze aangelegd en gemanaged geeft een Paddock Paradise® paarden de mogelijkheid te leven in een veilige en stimulerende omgeving. In deze cursus brengen...

 

 

Opleiding natuurlijk hoefverzorger

Sinds 2012 verzorgt Paddock Paradise Nederland de opleiding tot Natuurlijk Hoefverzorger door de ISNHCP van Jaime Jackson buiten de Verenigde Staten. Deze opleiding bestaat uit verschillende modules.

Education Template