Hoefverzorging

Ist Block Image

NATUURLIJKE HOEFVERZORGING

Een alles omvattende term waarin de holistische zorg voor het paard en de hoef centraal staat. Naast het bekappen spelen voeding, huisvesting en training een grote rol en de omgeving van het dier is dan ook vaak bepalend voor zijn of haar conditie.

Samen met jou zoeken onze gekwalificeerde hoefverzorgers naar mogelijkheden binnen je situatie om deze omgeving te optimaliseren.

NATUURLIJK BEKAPPEN

Het natuurlijk bekappen is feitelijk een serie van technieken waarbij met behulp van specifiek gereedschap de natuurlijke slijtage van hoeven wordt nagebootst. Deze simulatie van natuurlijke slijtage maakt natuurlijke groei mogelijk en hiermee ontstaat werkelijke balans in zowel de voet als het lijf van je paard.

Natuurlijk bekappen werkt voor ieder paard, pony of ezel ongeacht ras of leeftijd.

IInd Block Image
IIIrd Block Image

GESCHIEDENIS & ONTWIKKELING

Gedurende vier jaar heeft de Amerikaanse hoefsmid Jaime Jackson uitvoerig onderzoek gedaan naar verschillende kuddes wilde paarden in Noord Amerika. Met behulp van controlerende instanties heeft hij aan de hand van honderden dieren in kaart weten te brengen hoe de paardenhoef zich van nature vormt.

Op basis van deze informatie heeft de techniek van het Natuurlijk Bekappen zich in de afgelopen 35 jaar verder ontwikkeld en geperfectioneerd.

HOEFSCHOENEN EN BESLAG

Gefixeerde hoefbescherming gaat altijd gepaard met schade aan de hoef van het paard. Om die reden plaatsen wij geen hoefijzers, plakschoenen of “duplo’s”. Waar nodig maken we wel gebruik van hoefschoenen. Deze worden vaak op maat aangemeten en zijn bedoeld om de hoef te beschermen bij ongewone omstandigheden.

Het uitgangspunt van natuurlijke hoefverzorging is dat de voet ten alle tijden onbelemmerd kan functioneren en omgevingsfactoren van invloed op het paard verder in balans worden gebracht.

IVth Block Image

button cursussen