Voerpaal

Onze voerpalen zijn gemaakt van duurzaam Italiaans Kastanjehout. De palen hebben een lengte van ca. 2.50m met een dikte van 12 tot 14 cm.

Prijs: € 17,50
Aantal stuks1000000

Prijs en Verzending

 • Bezorgen vanaf 10 stuks
 • Franco geleverd in Nederland. Levertijd 2-14 dagen afhankelijk van voorraad en bezorgroutes.
 • Levering in België of elders in Europa? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De gemiddelde levertijd van dit product is 2 tot 3 dagen.
Omdat wij geen enorme voorraden aanleggen kan er soms een tijdelijk tekort ontstaan.
Mocht dit voorkomen dan gaan wij direct aan de slag om de product te maken en leveren wij de hooinet(ten) binnen 14 dagen.
In dergelijke gevallen wordt je door ons persoonlijk per mail geïnformeerd.

 

Belangrijke Informatie

Wij adviseren deze afmetingen als minimale dikte en lengte om de veiligheid en werkzaamheid van de voerstations te garanderen.

Kastanjehout is goed bestand tegen een vochtige bodem en vergrijst na verloop van tijd waardoor de palen mooi wegvallen in de omgeving.

Wij noemen onze voernetten bewust geen ‘slowfeeders’. Het uitganspunt voor het gebruik van deze netten is niet om de voersnelheid te vertragen, maar om paarden te laten werken voor hun voedsel. Dit is ook de reden dat wij de netten aanbieden op verschillende voerhoogtes. Immers, het paard is meer een ‘browser’ dan een grazer en vind voedsel van grond- tot schofthoogte.

Wanneer het type voernet frustratie oplevert omdat de maaswijdte te klein is kan er forse schade ontstaan aan de snijtanden. Ook kunnen er stofwisselingsproblemen ontstaan omdat er te weinig voedsel binnenkomt en paarden te lang moeten stilstaan om het hooi op te nemen.

De twee maaswijdtes die wij produceren zien we als onder- en bovengrens. Bij maaswijdtes kleiner dan 3,5cm is de kans op frustratie en gebitsbeschadigingen te groot. Bij maaswijdtes groter dan 4,5cm is het net niet langer functioneel als voernet, het eten wordt dan simpelweg te gemakkelijk.

Handleiding

Het monteren van de ogen, palen en netten als volgt:

 • De voerpalen dienen tenminste 70cm in de grond te worden geplaatst. Ze moeten stevig staan, dus houdt rekening met de diameter van je grondboor(niet te groot).
 • Het eerste oog wordt bovenaan de paal ingedraaid. De plek op de paal bepaal je door de bovenkant van het oog gelijk of net onder bovenkant paal te houden.
  Alvorens het oog handmatig in te draaien boor je het gat voor met een 5mm houtboor.
  Alvorens het oog in te draaien zorg je dat de lange zijde van het bevestigingsoog parallel ligt aan de voerpaal.
  Draai nu draai het oog – handmatig en met beleid! – zover in de paal dat deze zich een fractie in het hout draait. Vast is vast, dus niet onnodig ver doordraaien.
 • Het andere oog wordt aan de tegenoverliggende zijde ingedraaid. De afstand tussen de onderzijde van het bovenste oog en de bovenzijde van het onderste oog bedraagt 60cm.
 • Het sluitkoord rijg je vanaf de afwerkband door de bovenste rij mazen naar de andere zijde. In de uiteinden leg je een knoop. De rvs haak monteer je aan de overliggende zijde van de knoop aan het koord.
 • Alvorens het net te gebruiken moet je het eerst in lege toestand aan de paal hangen. Hangt het vrij van de grond, dan is het gereed voor gebruik. Raakt het net de grond, maak dan de knoop los en verschuif deze een stukje tot het gesloten net weer vrij hangt.
 • Wanneer je het volle net ophangt eenvoudig de haak door het bovenste oog halen en met je lichaamsgewicht het net omhoog trekken. Dus geen spierballen gebruiken, dit kost onnodig veel kracht. Optrekken met je gewicht en eenvoudig aanhaken op het onderste oog!
 • Wanneer je het hooinet hebt gevuld kun je de haak vastzetten op één van de ogen en deze als een tas over je schouder hangen.

Wanneer je deze montage handleiding gebruikt voorkom je onnodig schade aan de netten, gevaar voor de paarden en zul je het meeste plezier hebben van het systeem.

Succes!

Printen