Het Paddock Paradise® Voersysteem

Het primaire voersysteem voor paarden bestaat in een Paddock Paradise® uit het voeren van hooi uit voernetten. Deze netten worden groepsgewijs over de track verspreid.

Om de natuurlijke fourageerhouding van paarden zoveel mogelijk te benaderen worden de netten opgehangen aan palen. Zo kunnen de paarden net als in de natuur van grond- tot schofthoogte eten. Het paard is immers meer dan alleen een grazer. Ze knabbelen ook struiken, schors en zelfs boomtakken zijn niet veilig voor deze grote planteneters!

Net als bij de olifant fungeren de lippen van het paard als een soort vingers. Deze ‘vingers’ zijn doorlopend de omgeving aan het aftasten. Ze worden gebruikt om andere paarden mee te kriebelen en ook om voedsel mee te pakken te krijgen en naar binnen te werken. De lippen raken na verloop van tijd sterk ontwikkeld bij het eten uit netten. Hetzelfde geldt voor rug- nek- en kaakspieren.

Het eten van droog, grofstengelig hooi uit netten draagt dus niet alleen bij aan een natuurlijke stofwisseleing en het natuurlijk fourageergedrag van paarden, het maakt ze fysiek ook sterker!

Education Template